Bruggen bouwen tussen overheden en startups

30 oktober 2019


Overheden kunnen veel leren van de innovatieve en flexibele manier van werken van jonge, dynamische ondernemingen. En andersom kan het steunen van een veelbelovende startup door de overheid de economie een technologische boost geven. Door samen te werken aan milieu, maatschappelijke en technische vraagstellingen kan er bovendien impact gemaakt worden met als doel de wereld beter achter te laten. In deze blog spreken we hierover met Arinda van der Meer, de programma-manager van Startup in Residence The Hague. 

Afgelopen 3,5 jaar is Arinda de drijvende kracht geweest achter dit snel groeiende programma, destijds opgezet door een aantal trainees bij de gemeente. We delen een aantal van haar ervaringen en daarnaast kijken we naar de missie en doelen van het Startup in Residence programma.

 

DE GEBOORTE VAN STARTUP IN RESIDENCE

Startup in Residence is een concept uit San Francisco. Het idee was dat er veel startups in deze stad waren waarvan het potentieel onvoldoende benut werd, terwijl hun technologie en creativiteit ook ingezet kon worden om maatschappelijke en technische problemen in de stad op te lossen. Op die manier wordt een stad aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers, wordt de economie gestimuleerd en misschien nog belangrijker: wordt impact gemaakt op grotere schaal.

Arinda: “Wat we doen is het zoeken van problemen, pijnpunten en vraagstukken bij de overheid en dan vragen we startups om met oplossingen daarvoor te komen. Expliciet startups omdat dit kleine bedrijven zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken maar ook omdat ze op een innovatieve manier nadenken over problemen”.
De brug tussen startups en overheden

Lees meer op ImpactCity.nl