Vragen en antwoorden over het SIR InterGov programma

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 17 januari 2020
Status: Deadline verlopen
Prijzen(geld): Antwoorden

Share challenge

Antwoorden

deadline verlopen
De meest gestelde vragen en antwoorden zullen we gaandeweg hier verzamelen. 
Op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen? Laat dan via onderstaande 'challenge update' je mailadres achter.


Wil je zelf een vraag stellen over het programma? Doe dat via deze discussion page.

Vragen over specifieke challenges kan je stellen via de discussion page van de betreffende challenge.
 

FAQ

Vraag 1: Wat zijn de vereisten die bepalen of we al dan niet een startup zijn?

Antwoord: In het gepubliceerde document staat hierover opgenomen: ‘Een startup is een bedrijf met het creatieve vermogen om innovatieve, praktische en/ of ongebruikelijke oplossingen te bedenken. Ook innovatieve MKB’ers vallen binnen deze definitie mits aan de genoemde kenmerken wordt voldaan.‘ Dit zijn de vereisten die bepalen of uw bedrijf een startup is of niet.

 

Vraag 2A: Zijn er projectvereisten? Moet het een bepaald thema beslaan?

Antwoord: Elke challenge heeft zijn eigen thema; bevat zijn eigen vraagstuk. De gevraagde oplossing moet in lijn zijn met het vraagstuk en de gevraagde oplossing. Er zijn twee type aanbestedingen. Voor de EZK/LNV/BZK challenges is de procedure innovatiepartnerschap van toepassing, en voor een aantal challenges van de gemeente en de provincie is de procedure van een meervoudig onderhandse aanbesteding van toepassing. Bij elke challenge is de specifieke aanbesteding te vinden.

 

Vraag 2B: Zijn er projectvereisten? Mag het een bestaande oplossing doorontwikkelen of moet het volkomen nieuw zijn?

Antwoord: De aanbesteding volgt de procedure van het innovatiepartnerschap. Wij hanteren dan ook het begrip ‘innovatie’ op de wijze zoals dit begrip is gedefinieerd in de Aanbestedingswet 2012: ‘innovatie: de toepassing van een nieuw of aanmerkelijk verbeterd product, een nieuwe of aanmerkelijk verbeterde dienst of een nieuw of aanmerkelijk verbeterd proces.’. Doorontwikkelen van een bestaande oplossing is dus mogelijk, als de doorontwikkeling maar leidt tot een aanmerkelijke verbetering. Dit ter beoordeling van ons. Dit geldt ook voor de meervoudig onderhandse aanbesteding.

 

Vraag 3: Kan ik me als student inschrijven?
Antwoord: Ja, dat kan, mits je je inschrijft bij de KvK.

 

Vraag 4: Als ik geen prototype heb omdat ik een dienst aanbied, kan ik dan nog meedoen met het programma?
Antwoord: Ja, da is mogelijk. Het is belangrijk dat je de volgende vraag kunt beantwoorden “wat kunnen we minimaal doen om ons product/dienst te laten werken om te bewijzen dat het een oplossing voor het probleem is?”

 

Vraag 5: Zijn er kosten aan deelname verbonden?

Antwoord: Nee, er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wij verwachten wel dat je op eigen kosten naar Den Haag komt.

 

Vraag 6: Is het mogelijk om je voor meerdere challenges aan te melden?
Antwoord: Ja dat is mogelijk. Je kunt echter alleen voor 1 challenge geselecteerd worden.

 

Vraag 7: Moet de inzending in het Nederlands geschreven worden?
Antwoord: De inzending mag in het Nederlands of Engels geschreven worden.

 

Vraag 8: Moet ik ingeschreven staan bij de KvK?

Antwoord: Ja, jouw startup moet ingeschreven staan bij de KvK.

 

Vraag 9: Krijg ik mijn eigen kantoor?
Antwoord: Gedurende het SIR programma bieden wij een werkplek op Apollo 14 (of een ander, nader te bepalen, locatie).      


Vraag 10: Moet mijn oplossing een fysiek product zijn?
Antwoord: Dat hoeft niet, jouw oplossing mag ook een dienst zijn.


Vraag 11: We zijn nog niet geregistreerd bij de KVK op dit moment maar zijn er wel mee bezig, maakt dat uit voor de aanmelding?
Antwoord: Op het moment dat je jouw verzoek tot deelneming indient, moet je ingeschreven zijn bij de KvK. Op het UEA moet je immers het KvK-nummer invullen.

 
Niet meer actief

Else Nicolai 06-12-2019reageer
Ik wilde mij zojuist gaan aanmelden voor de meeting van volgende week donderdag. Deze is via de button helaas gesloten sinds vanochtend. Onder de challenge 'digitale inclusie'waar ik geïnteresseerd in ben stond echter 'inschrijven tot 6 december'. Ik heb dit verkeerd geïnterpreteerd en dacht dat ik tot vandaag kon inschrijven. Zou ik en mijn collega alsnog kunnen aansluiten? Ik hoor het graag. Het zou gaan om mijzelf Else Nicolai en Wim Wensink. Bij voorbaat dank voor het meedenken.

Sanne Botterweg 09-12-2019reageer
Goedemorgen, dit probleem had een collega van mij ook. Ik heb mij wel op tijd ingeschreven, mag ik de betreffende collega meenemen? MvG Sanne Botterweg van Urban Sync

SIR Programme 09-12-2019reageer
Beste Else en Sanne, Graag zou ik jullie willen vragen om ons een email te sturen: startupinresidence@denhaag.nl Wij zetten jullie namen op de wachtlijst. Jullie krijgen een melding zodra er weer plek is.

eugenie van der kun 11-12-2019reageer
Is er morgen (donderdag 12 december) de mogelijkheid tot vragen stellen en een interactie met de aanvrager of is de informatie slechts op papier. Dank voor het antwoord.

SIR Programme 12-12-2019reageer
beste Eugenie, Op deze informatiedag (vandaag) is er inderdaad de mogelijkheid tot vragen stellen door middel van interactie met de aanvrager. Schriftelijke vragen kunnen tot en met 2 januari worden gesteld op de discussie pagina van starthubs bij de betreffende challenge.

E Holtman 18-12-2019reageer
Leuke uitdaging. Het doel van de App is grotendeels helder maar conflicteert met belangen van (potentiële) deelnemers en aanbieders. Vraag 1. In hoeverre wil de gemeente den Haag, deelnemers toestaan om zonder al hun data af te staan in te schrijven voor activiteiten en programma's (conflict AVG deelnemer versus laagdrempelig aanbod gesubsidieerde sport). Vraag 2) In hoeverre wil de gemeente den Haag aanbieders toestaan om activiteiten aan te bieden die niet aan kwaliteitseisen voldoen, zeker gezien de diversiteit van de genoemde doelgroepen (conflict kwaliteit interventie). Vraag 3) Er ontstaat een dermate grote variëteit van data zodat er nauwelijks effecten gemeten kunnen worden (conflict veel geld uitgeven voor nieuwe tool versus eerst ervaring opdoen met bestaande tool en doelgroep). Hoe belangrijk vindt den Haag dit? Benieuwd naar uw reactie.

Er zijn (nog) geen updates geplaatst.
De deadline is verstreken. Je kunt geen pitch meer uploaden.

Andere challenges

Alle Challenges

Mis nooit een challenge!